Natura naszym sojusznikiem w trakcie walki z nadwagą
Zawsze powtarzano nam, iż w naturze ukrywa się wyjątkowa możliwość lecznicza. Nasze babki o tym wiedziały. Przekazywały sobie ustnie te umiejętności. Zioła i napary z roślin służyły im, jako remedium na liczne dolegliwości. To żadna tajemnica. Medycyna ludowa ma wiele zalet. Z kolei warzywa w procesie zdrowienia, były wykorzystywane wyjątkowo rzadko. Liść zwyczajnej główki kapusty w najlepszym wypadku służył, jako okład na dokuczający odcisk u stóp.
Dopiero teraz odkryto jej właściwości odchudzające. Jak można szybko pozbyć się zbędnych kilogramów, żywiąc się jedynie kapustą. To bardzo proste! Wystarczy przyrządzić zupę na bazie tego warzywa i jeść ją każdego dnia. Do jej przygotowania prócz kapusty potrzebne będą: dwie zielone papryki, jedna czerwona lub żółta, sześć cebul, sześć pomidorów oraz pęczek selera naciowego. Na koniec należy odpowiednio przyprawić wywar.
Następnie szatkujemy warzywa na niewielkie części, podsmażamy na łyżce oleju i wkładamy do garnka tak by były całkowicie przykryte. Następnie obgotowujemy warzywa do miękkości. To niestety dopiero początek drogi ku szczupłej i zgrabnej sylwetce.
Od tego momentu zupa kapuściana będzie nam towarzyszyć pięć razy w ciągu dnia. Jest to największy minus tej diety. Pokonać wstręt do tego dania, spożywając je przez miesiąc każdego dnia to duże wyzwanie. By, zwalczyć rutynę żywieniową można zjeść inne warzywa gotowane na parze albo owoc. Byle nie był to banan. Z całą pewnością jednak poświecenie jest warte zachodu. Pokazuje też, jak można szybko schudnąć i nie zbankrutować Ten plan żywieniowy nie wymaga od nas ogromnych wydatków pieniężnych oraz częstych wizyt w poradni dietetycznej.